Over ons

Own the day. Live the night.
DTCH vibe is een tribal brand, dat trots combineert met goed uitziende high-end street fashion, voor jonge mannen met klasse, die het belangrijk vinden om er goed en verzorgd uit te zien.

DTCH vibe wil verbinden. Dat doen we met een gestileerde Hollandse leeuw, als het symbool van kracht en trots. Dat wordt nog eens versterkt door de stoere, mannelijke snit, die strak aansluit. Laat maar zien wat je in huis hebt!

Naast die trotse uitstraling vinden we draagcomfort en kwaliteit belangrijk. Onze T-shirts zijn daarom van topkwaliteit elastische katoen, met stijlvolle rubber prints. We willen dat een shirt er niet alleen hartstikke cool uitziet, we willen ook dat het onder alle omstandigheden – dus ook als je waanzinnig uit je dak staat te gaan – mooi blijft en goed zit. Je doet niet voor niets je best om er goed uit te zien, toch? Daarom zeggen wij: Own the day. Live the night.

 

Dutch design, made responsibly
DTCH vibe is Dutch design, made in India op een verantwoorde manier. De producten van DTCH vibe worden gefabriceerd in overeenstemming met de zogeheten Global Organic Textile Standards (GOTS). Dit garandeert niet alleen dat er gebruik wordt gemaakt van organische katoen, maar ook dat wordt voldaan aan hoge milieu- en sociale eisen, zoals arbeidsomstandigheden, in de gehele keten.

Onze T-shirts worden gemaakt van duurzame, organische katoen uit het Chetna Organic & Fair Trade Cotton Project. In dit project werken meer dan 15.000 kleine, zelfstandige boeren uit de regenwouden van India samen in een eerlijke, collectieve toeleveringsketen waarin stabiele sociaaleconomische omstandigheden gegarandeerd zijn. Het Chetna Project is gecertificeerd volgens het Fair Trade-keurmerk.

Er wordt gebruik gemaakt van verantwoorde, moderne kleurtechnieken. De kleurstoffen die worden gebruikt bevatten geen zware metalen of andere toxische stoffen en het verfproces is ‘low impact’, wat betekent dat er minder water en energie wordt gebruikt en er minder afval wordt geproduceerd dan bij reguliere chemische verfprocessen. Ook de fabriek draagt het Fair Trade-keurmerk.