Dutch design, made responsibly

DTCH vibe is Dutch design, made in India op een verantwoorde manier. De producten van DTCH vibe worden gefabriceerd in overeenstemming met de zogeheten Global Organic Textile Standards (GOTS). Dit garandeert niet alleen dat er gebruik wordt gemaakt van organische katoen, maar ook dat wordt voldaan aan hoge milieu- en sociale eisen, zoals arbeidsomstandigheden, in de gehele keten.

 

Onze T-shirts worden gemaakt van duurzame, organische katoen uit het Chetna Organic & Fair Trade Cotton Project. In dit project werken meer dan 15.000 kleine, zelfstandige boeren uit de regenwouden van India samen in een eerlijke, collectieve toeleveringsketen waarin stabiele sociaaleconomische omstandigheden gegarandeerd zijn. Het Chetna Project is gecertificeerd volgens het Fair Trade-keurmerk.

 

Er wordt gebruik gemaakt van verantwoorde, moderne kleurtechnieken. De kleurstoffen die worden gebruikt bevatten geen zware metalen of andere toxische stoffen en het verfproces is ‘low impact’, wat betekent dat er minder water en energie wordt gebruikt en er minder afval wordt geproduceerd dan bij reguliere chemische verfprocessen. Ook de fabriek draagt het Fair Trade-keurmerk.